Dags att flytta hemifrån?

Att bo i en hyresrätt betyder att du hyr din bostad av en hyresvärd, exempelvis Vimarhem. Du äger inte bostaden utan får bo där i utbyte mot en hyra som du betalar varje månad. En perfekt boendeform för dig som vill flytta hemifrån och stå på egna ben utan att ta allt för stort ansvar över ditt boende.

 

Det finns många fördelar med att bo i hyresrätt. Det är ett smidigt och problemfritt boende. Bor du i hyresrätt betalar du för ditt boende och slipper sköta reparationer och underhåll, det tar vi som hyresvärd hand om. Du behöver ingen kontantinsats och det är dessutom en flexibel boendeform vilket innebär att du kan enkelt flytta utan att behöva fundera på hur marknaden ser ut, utan bara bo kvar tills uppsägningstiden löpt ut.

 

Det många finner som en nackdel med att bo i hyresrätt är att du inte själv helt kan bestämma över lägenheten som om du äger ditt boende. Man kan oftast få byta tapeter och måla om, men större förändringar som byte av kök och badrum bestämmer hyresvärden över. Bor du i hyresrätt kan du inte ta del av prisuppgångar som på bostadsrätts- eller villamarknaden, men däremot slipper du oroa dig för prisnedgångar.

 

Kan man få en lägenhet även om man inte stått länge i kö?

 

Det beror helt på var du vill bo. Som ett kommunalt allmännyttigt bolag har vi kö på samtliga av våra lägenheter. Ibland behöver en lägenhet annonseras flera gånger innan den blir upptäckt vilket kan resultera i att den står tom när den väl upptäcks, då är det först till kvarn som gäller om det inte finns andra intressenter. Slå oss en signal så försöker vi alltid hjälpa till.

 

Nedan listar vi våra tre bästa tips till dig som vill/planerar att flytta till en hyresrätt!

 

1. Registrera dig på vimarhem.se
Ju tidigare du ställer dig i kön genom att du registrerar dig desto fler köpoäng har du när det väl blir dags att söka.

 

2. Läs på om de olika bostadsområdena
Innan du gör din intresseanmälan är det bra att läsa på om våra olika bostadsområden och vad de har att erbjuda, hur bostäderna är utrustade och var de ligger belägna i relation till busshållplatsen, affären eller ditt jobb.

 

3. Planera din inflytt efter annonserat inflyttningsdatum
Alla lägenheter listas med ett tidigast inflyttningsdatum, förhåll dig alltid till det. Om det är en röd dag är det den nästkommande vardagen som blir ditt inflyttningsdatum enligt hyreslagen.

 

< Tillbaka