Husdjur

Till alla husdjursägare och blivande husdjursägare som bor eller funderar att flytta till hyresrätt. Det är viktigt att känna till reglerna för att säkerställa en harmonisk samlevnad med ditt husdjur och dina grannar.

 

I detta inlägg kommer vi att gå igenom några viktiga regler att ha i åtanke när det gäller husdjur i hyresrätt. Låt oss utforska hur du kan skapa en positiv och trygg miljö för alla involverade.

 

I bostadsområdet och i trapphuset ska hundar alltid vara kopplade. Tänk alltid på att plocka upp efter din hund.


Har du katt ska du se till att den har en egen ”toalett” bestående av en sandlåda eller dylikt. Innehållet i sandlådan ska bytas ofta för att undvika obehaglig lukt i lägenhet och trapphus.

 

Husdjur som vistas utanför lägenhet ska ha tillsyn så att de inte utför sina behov i trappuppgångar, sandlådor eller dylikt. Som kattägare är man lika ansvarig för sitt husdjur som hundägare.

 

Vi vill även påtala att urin, från samtliga djur, orsakar stora skador på lägenhet, vilket kan bli mycket kostsamt för dig som djurägare att sanera.


Ert husdjur ska vara tyst, även när ni lämnar lägenheten, så inte grannar får något obehag. Kom ihåg att många är allergiska mot katter och hundar. Husdjur får inte vistas i tvättstugorna och övriga gemensamma utrymmen på grund av allergier.
Sköt om dina djur så tycker även grannarna om dem.

 

När det gäller giftiga sällskapsdjur/orm krävs det tillstånd. Detta gäller för giftiga sällskapsdjur och all ormhållning, även för ormar som inte är giftiga. Tillstånd får man från kommunen.

 

Denna information finns att läsa på vår hemsida. Där hittar ni även länken till kommunen för tillstånd av giftiga sällskapsdjur/orm.