Växter som renar inomhusluften

Gröna växter är inte bara snygga och trendiga att inreda med, du kan även få bättre inomhusluft med rätt sorts växter. De flesta av dessa växter är så vanliga att du kan hitta dem i din lokala matbutik. Nedan listar vi 5 växter som kan förbättra luften i din lägenhet.

Aloe Vera – Renar luften från kemikalier som kan finnas i dina hushållsrengöringsprodukter. Börjar din Aloe Vera få bruna prickar? Då varnar den för höga halter av kemikalier i luften.

Fredskalla – Den både renar luften från skadliga ämnen och fuktar luften om den anar att den är torr. Har du katter kan du undvika fredskallan då den är giftig för dem.

Svärmorstunga – I luften finns bensen, formaldehyd och trikloretylen som kommer från bl.a. plaster och färger. Svärmorstunga tar hand om alla dessa gifter, men tar också upp koldioxid ur luften. Har du inga gröna fingrar? Då är den okrävande svärmorstungan för dig! Den behöver i stort sett ingen tillsyn och kan i princip stå vart som helt i ditt hem.

Krysantemum – En krukväxt som renar och fuktar luften. Krysantemum trivs inomhus, där den gärna vill stå ljust men inte i direkt solljus. Bland luftrenande växter är den både populär och billig, en perfekt ”gå-bort”-present när du blir bjuden på middag.

Gullranka – Krukväxten som kan liva upp ett hem med sina hjärtformade blad och kraftiga växtsätt. Perfekt växt för dig som vill ha mest möjliga grönt med minsta möjliga insats. Gullrankan renar luften samtidigt som den avger syre och fukt, toppen tycker vi!

 

< Tillbaka