Säkerhetstips för din lägenhet under höst- och vintersäsongen

Ditt hem ska vara din trygga punkt där du ska känna dig säker och framförallt hemma. Vi har listat några enkla knep du som lägenhetsinnehavare kan tänka på för att minska risken för stöld.

 

Brevlådan – Töm din brevlåda regelbundet, om du ska resa bort kan det vara bra att be en granne eller en anhörig att ta in posten åt dig så tjuvar inte ser att brevlådan/brevfacket inte töms regelbundet och kan ana att ni är vara bortresta.

 

Värdeskåp – Lås in dina värdesaker och id-handlingar, t.ex. pass i ett certifierat värdeskåp. Det finns sällan ”bra gömställen” som tjuven inte hittar.

 

Märk dina värdesaker – Om du DNA-märker dina värdesaker ökar det dia chanser att få tillbaka eventuellt stulet gods och gör det svårare för tjuven att sälja det vidare.

 

Använd låsta utrymmen – På de flesta av våra områden finns det möjlighet till att förvara sin cykel eller barnvagn i ett låst utrymme som utomstående inte kan komma in i, utnyttja det! DNA-märk cykeln och ställ ner den i cykelförrådet när du kommer hem.

 

Vinden & källaren – Undvik att förvara dina värdesaker i ditt vinds- eller källarförråd.

 

Hemförsäkring – Om du hyr en lägenhet av oss ska du ha en hemförsäkring. Tänk på att ha rätt hemförsäkring och att den täcker upp värdet av ditt bohag.

 

< Tillbaka