Hemautomation: Smarta lösningar för din hyresrätt

Tekniken inom hemautomation går framåt, du hänger väl med? Hemautomation innebär att du på ett kreativt sätt skapar en automatisering som på egen hand styr eller hanterar en produkt eller enhet i ditt hem. Vi tipsar om smarta lösningar för din hyresrätt som kan ge dig en tryggare, säkrare och bekvämare vardag.

 

Belysning – Låt fjärrkontrollen, rörelsevakten, timern eller mobilen styra lamporna. Idag finns det flera sätt att styra belysningen på utan att ens behöva vara hemma. Ibland kan det vara bra att lämna några lampor tända när du ska åka iväg, det minskar misstankarna om att lägenheten är tom om tjuven skulle vara i farten.

 

Smarta strömbrytare – Har du också mobilladdaren inkopplad trots att du inte använder den? Ha inte det! Många bränder utlöses av just överladdade mobilbatterier. Skaffa dig en smart strömbrytare som stänger av strömmen när batteriet är laddat. Funkar även bra på kaffebryggaren eller andra artiklar som kräver ström.

 

SmartHub – Idag har tekniken kommit så långt att du kan använda din röst för att styra stora delar av ditt hem. Med en SmartHub i ditt hem kan du med rösten styra när musiken ska sättas igång, tvättmaskinen ska starta eller rullgardinerna ska dras upp. Oavsett hur du programmerar din elektronik till din SmartHub är det ingen tvekan om att det är en riktig konversationsstartare när du har folk över på middag.

 

< Tillbaka