Plocka fram utomhusmöblerna

Vårens ankomst betyder utomhusliv! Efter långa månader av kalla vinterdagar är det äntligen dags att välkomna våren med öppna armar och dra nytta av den varmare temperaturen. Och vad passar inte bättre än att plocka fram utomhusmöblerna och skapa en fridfull oas för avkoppling och umgänge?

 
Att göra sig redo för utomhuslivet innebär mer än att bara dra ut trädgårdsstolarna och bordet. Det handlar om att skapa en atmosfär som lockar till långa samtal, lugna stunder och minnesvärda ögonblick.

 


Så innan du sätter igång med din utemöbleringen kommer här några snabba tips för att få ut det bästa av din uteplats eller balkong.

 

Rengör och underhåll
Innan du tar ut dina utomhusmöbler är det bra att rengöra och underhålla dem. Detta är avgörande för att hålla dem i gott skick och förlänga deras livslängd. För att skydda mot väder och slitage kan det vara bra att använda sig av möbelöverdrag när de inte används regelbundet. Genom att ta hand om dina utomhusmöbler kan du njuta av dem under många säsonger framöver. Se dessutom över din uteplats eller balkong om den behövs städas iordning innan utomhusmöblerna kommer på plats. 

 

 

Skapa en mysig plats
Att göra din uteplats eller balkong till en mysig plats är enkelt och skapar en härlig atmosfär där du kan koppla av och njuta av utomhuslivet. Använd mjuka kuddar och filtar för extra komfort, ljuskällor och växter. 

 

 

Använd solcellsbelysning
Använda solcellsbelysning på din balkong eller uteplats, det är ett smart sätt att spara både energi och skapa en stämningsfull atmosfär. Dessutom är det miljövänligt och hållbart, vilket gör det till ett bra val för både plånboken och planeten. Solcellslampor finns i olika former och storlekar, å det är enkelt att hitta något som passar din stil och behov.

 


Tänk på praktisk förvaring
Förvara dynor och kuddar i vattentäta förvaringslådor när det inte används för att skydda dem ifrån väder och vind.

 


Fundera över funktion
Tänk på hur du kommer att använda utemöblerna och placera dem på ett sätt som passar din livsstil och behov, oavsett om det är för avkoppling, måltider utomhus eller sociala tillställningar.
Njut av utomhuslivet och skapa härliga stunder under den kommande säsongen.

 


Om du är osäker på vad som gäller kring balkonger och uteplatser så finns det information på vår hemsidan, riktlinjer för balkong och uteplatser.