Hösttips för en mysigare lägenhet i Vimmerby

Nedan samlar vi 5 tips som ökar mysfaktorn i din lägenhet i höst.

 

1. Ljus – av alla slag! Lampor, amplar, värmeljus & blockljus i lyktor, stearinljus eller elektriska ljus på batterier. Att tända olika ljus bidrar definitivt till en härlig stämning och kan enkelt göra ett mörkt rum mysigt. Tänk på att släcka dina ljus när du lämnar rummet eller lägenheten! Det finns fina ”kom ihåg att släcka ljuset”-dekaler att köpa och sätta upp på insidan av lägenhetsdörren.

 

2. Textilier – De tyngre gardinerna kan nu plockas fram! Har du ett mörkt rum men fortfarande vill behålla ljuset kan skira gardiner i en höstlig färg vara ett alternativ. Byt ut de ljusa, blommiga kuddarna mot mörkare murriga sådana. Mjuka stora filtar bidrar även med värme när de kallare kvällarna slår till.

 

3. Tavlor – Har du uppsatta tavlor i din lägenhet eller foton på familjen i bokhyllan? Ett ypperligt sätt att förändra känslan i rummet är att motiven på konsten man har följer årstiderna. Byt ut familjefotot från den senaste solsemestern till den nytagna familjebilden från höstmarknaden. Har du abstrakta posters i tavelramarna kan dessa bytas ut till mer passande bilder för hösten. Låt de tidigare motiven vara kvar i tavlan bakom det nya motivet så är det enkelt att byta tillbaka när våren kommer. Du sparar tid, plats, bilderna håller sig fina och kommer inte bort.

 

4. Sovrummet – Sängen utgör den största delen av de flestas sovrum. Har du tröttnat på gaveln? Sy ett nytt överdrag och trä på. Vips så känns det som att du har en ny säng. Sängkläderna med sommarblommorna på kan ställas in i garderoben till våren och de varmare sängkläderna i de mörkare färgerna kan plockas fram. Har man ett inget överkast kan en höstlig filt och prydnadskuddar slängas på sängen för att förhöja myskänslan.

 

5. Plocka in naturen - Pynta lägenheten med naturen och dess färger. Samla in kottar, kvistar och löv och sätt i korgar eller dekorera med på bordet. Du kan även få in naturen i hemmet genom att välja naturmaterial i inredningen och på dina möbler.

 

< Tillbaka