Litet kök? Maxa ditt utrymme i det vi kallar bostadens hjärta!

En del har begränsat med utrymme i sina kök då storleken på köken kan variera något enormt beroende på var man bor och när köket är byggt. Vi har tagit fram tre toppentips till dig som vill maximera utrymmet i ditt kök och göra det mer effektivt oavsett hur det ser ut eller hur stort det är.

 

1. Matlådor i samma storlek
Att ha matlådor i samma storlek underlättar när du ska förvara dem i skåpet/lådan. De tar mindre plats eftersom de passar perfekt i varandra. Har du matlådor i glas kan de oftast användas i ugnen och då har du matlåda och ugnsform i ett. Matlådor i glas är oftast mer tåliga, hållbara och lättare att rengöra än de i plast.

 

2. Rund snurrbricka, även kallad Lazy Susan
Sluta leta efter brukar längst bak i kylen/skåpet. Placera snurrbrickan på ett hyllplan i kylskåpet och fyll med små burkar, flaskor och tillbehör. Genom att snurra på skivan kommer du lätt åt även det som står längst in. Skaffa en roterande bricka för att lättare komma åt det du behöver. Perfekt för överskådlig förvaring eller servering. En Lazy Susan passar för mer än bara ditt kylskåp. Använd snurrbrickan för att skapa lättillgänglig förvaring i hemmets alla skåp, lådor och hyllor.

 

3. Rullvagn & köksö
En rullvagn är nätt och enkel att få plats med. Använd den som extra-förvaring för alla dina köksredskap, skafferivaror eller köksapparater. En köksö är ett utmärkt sätt att tillföra både stil och funktion i köket. Det innebär extra förvaring och mer arbetsyta, men framför allt kan det vara en välkomnande plats att umgås på eller att äta vid.

 

< Tillbaka