Glad Midsommar

Midsommarafton är runt hörnet och vi vill därför passa på att önska er alla en glad midsommar.

 

Högtiden kan firas på många olika sätt, här är några klassiska aktiviteter till denna härliga högtid: 

 

Klä midsommarstången

Samla blommor och löv för att dekorera midsommarstången. Detta är en bra aktivitet att göra gemensamt där alla bidrar till det slutliga verket som alla sedan kan dansa runt. Det finns även möjlighet att klä midsommarstången gemensamt med andra. I Vimmerby sker detta dagen innan midsommar på flera platser. På midsommardagen fortsätter firandet med dans runt midsommarstången.

 

Mer information om plats och tid för midsommarfirande i Vimmerby finns på kommunens hemsida

 

Plocka sju sorters blommor

Enligt traditionen sägs det att om man lägger sju sorters blommor under kudden under midsommarnatten kommer man drömma om sin framtida kärlek. När du plockar dina blommor har du dessutom möjlighet att lära dig namnen på blommorna men tänk på att inte plocka fridlysta blommor. 

 

Midsommarmat

Den traditionella midsommarmaten består bland annat av sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök samt jordgubbar. På denna högtid finns det möjlighet att göra midsommarmaten till ett knytkalas där alla tar med sig lite mat var att bjuda på. 

 

Kransbindning

Skapa egna blomsterkransar att bära på huvudet. Det är en rolig kreativ aktivitet som förgyller midsommardagen.

 

Lekar och spel

Ordna utomhuslekar så som traditionella säckhoppningen och kubb eller arrangera en femkamp. Det finns många olika lekar och spel att anpassa efter ditt sällskap.

 

Trevlig midsommar!!